top of page

TÄ°YATRO D22

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunlarından Berkay AteÅŸ, Can Kulan ve Emir Çubukçu, eÄŸitimleri sırasında geliÅŸtirdikleri ortak bakış açısıyla, beraber üretmeye devam etmek amacıyla D22’yi kurdular.

​

Galata’daki Hamursuz Fırını’na yerleÅŸen topluluk, projelerini Ocak 2013'ten Haziran 2016'ya kadar bu mekanda gerçekleÅŸtirmiÅŸ, aynı zamanda konserlere ve konuk ekiplerin etkinliklerine ev sahipliÄŸi yapmıştır.

 

Daha sonra D22 farklı mekanlara yönelik oyunlar yapma kararı almış, Galata'daki mekanını kapatarak, Kadıköy, HasanpaÅŸa'da bulunan D22 KöÅŸk'e geçmiÅŸ bir sezonun ardından da eserlerini farklı sahnelerde üretme kararı almıştır.

​

Tiyatro D22, her türlü metne, sanatçıya, seyirciye açıktır. Kolektivizmden aldığı güçle, sokaktaki insandan yola çıkarak ses çıkarmayı amaçlamaktadır. TopluluÄŸun ismi ise, henüz ulaÅŸamadıkları ama ulaÅŸmak istedikleri seyircinin koltuk numarasını ifade ediyor.

 

D22 oyuncuları, kendi yazdıkları oyunların yanı sıra, klasik tiyatro metinlerinden çaÄŸdaÅŸ oyunlara, çocuk oyunlarından okuma tiyatrolarına ve tek kiÅŸilik oyunlara uzanan geniÅŸ bir yelpazede projeler gerçekleÅŸtirmeyi planlıyor. 

Berkay Ateş, Can Kulan, Emir Çubukçu, D22, alternatif tiyatrolar, bent, yirmi beş, karabatak
Berkay Ateş, Can Kulan, Emir Çubukçu, D22, alternatif tiyatrolar, bent, yirmi beş, karabatak

 

 

 

Uzun yıllar varolmayı planlayan, yerli yabancı metin ayrımı yapmaksızın oyun seçimi yapan, ayrıca çocuk oyunu da yapmayı isteyen,kendi içinden çıkan metinleri de oynayan, her zaman gerçek olanı aramayı hedefleyen ve bütün bunları toplumsal ve sosyal meseleleri kendine dert etme kıstasıyla bağlayan, genç bir ekipten oluşan bir tiyatrodur.

D22, tek bir kişiye bağlı olmayan karar mekanizması kurucu 3 kişiden oluşan bir tiyatrodur. Oyunlara göre ekip dışından birçok oyuncu ile çalışan bir tiyatrodur.

D22 oyunlarını yöneten tek bir yönetmen yoktur, ekibin oyunları hem kendi içinden çıkan yönetmenlerle hem de ekip dışından katılan yönetmenlerle ortaya çıkacaktır.

İçinde kendi meselelerimizi bulabileceğimiz, yaşadığımız coğrafyadan kaçmadan evrensel metinler sahneleyen ve sokakla bağı olan bir tiyatrodur D22.

Önemli olan ekibin heyecanlanması herkesin aynı özveriyle her işe sarılmasıdır.

Kollektif bilinç D22 için önemlidir.
Fedakarlık, keyif, eğlence, tartışma, saygı, yapılanın her ne olursa olsun iyi olması, özen gösterilmesi ve bağlılık ekibin önemsediği değerlerdir.
İsminden de anlaşılacağı gibi birçok insana ulaşmak isteyen,seyirciyi sınıflandırmayan ve sadece bir kesime hitap etmeyi amaçlamayan bir tiyatrodur D22.
Önemli olan içimizden gelenleri anlatabilmektir.

bottom of page