HOLY HOLY HOLY
COPYCATS
Seyirci karşısına ilk çıkışları Countdown (2012) ve onun içinden ürettikleri performans Yowsah Yowsah Yowsah’dan (2014) sonra Copycats bu eserin bir devamını getirmeyi aklına koydu. Holy Holy Holy bir üçlemenin ikinci parçasını oluşturuyor. İtirafların sergilendiği bir yarışma programı biçiminde olan Countdown “İnanıyorum” mantrası etrafında dönüp duran bir striptize doğru evrim geçiriyor. Sanatçı Kaleb de Groot ile birlikte Copycats sahne üzerinde nesneler, kıyametler, şişme manifestolar ve hayal gücünden saklanmaya yarayan kozmik korunaklar yaratacak.
Topluluk filmlerden, mangalardan ve film müziklerinden malzeme ve hareket çalar; birbirlerinin hayatlarından “remiks” yapar. Copycats performanslarında gerçeklikle kurgu arasındaki sınırda gezinerek kuralları seyirciyle paylaşılan bir oyun yapısı kurar. Copycats bu yapı içinde utanmasızca, hatta bazen de pis oynar ve duyarlılıkları suistimal eder.
“… biz korumanın neden bu kadar önemli olduğunu bilmeden devraldığımız bir mirasla tıpkı bizim gibi devraldığı yükün anlamını bilmeyen yeni bir nesile bırakacağımız bir başka miras arasındaki bağlantıyız yalnızca… yalnızca bir içgüdü… ölümü göz ardı etmek için nesiller boyunca tekrarlanmak üzere anlamlar yaratıyoruz; böylece biz öldükten sonra da, en azından, parçası olduğumuz yaşam tarzı kendini tekrar etmeye devam eder… ve şimdi kendi soyumun yok oluşundan hemen önce, fark ediyorum, bu hiçbir şeydi… miras… anlamsızdır… şu anda bu hikâyeyi dinleyecek hiç kimse kalmadı, öyleyse… hikâye anlamsız…” (Tiziano Sclavi’nin çizgi romanı Dylan Dog’dan bir alıntı)
Konsept/icracılar: İlyas Odman/Christina Flick
/Kimmy Ligtvoet/ Melih Gençboyacı
Enstalasyon/tasarım: Kaleb de Groot
Ses: Ata Güner
Dramaturji: Erica Smits
Çalıştırıcı: Loes van der Pligt
Teknik: Dave Staring
Yapım: Productiehuis Rotterdam, Maaike Gouwenberg
Destek: The Performing Arts Fund, The Netherlands
(Avrupa Kültür Programı tarafından finanse edilmiştir.)